Acasă » 2020 » Noiembrie » 20 » Atribuirea grupei de securitate electrică I pentru personalul neelectrotehnic
09:36
Atribuirea grupei de securitate electrică I pentru personalul neelectrotehnic

Atribuirea grupei de securitate electrică I pentru personalul neelectrotehnic

 

Grupa de securitate electrică I se acordă personalului neelectrotehnic al agentului economic.

Personalului neelectrotehnic, care efectuează lucrări, în procesul cărora poate apărea pericol de electrocutare, se acordă anual grupa de securitate electrică I după instruire și verificarea cunoștințelor.

Instruirea personalului neelectrotehnic va fi efectuată de personal electrotehnic cu grupa de securitate electrică nu mai mică de III.

Rezultatele verificării cunoștințelor personalului neelectrotehnic se înregistrează contra semnătură în registrul de evidență a verificării cunoștințelor personalului la grupa de securitate electrică I conform modelului stabilit, care se află la sediul agentului economic, care a realizat nemijlocit instruirea și verificarea cunoștințelor.

La acordarea grupei de securitateelectrică I nu se eliberează talon de autorizare.

Atribuirea grupei I de securitate electrică se efectuează:

  • în întreprinderile (agenții economici, instituții) care dispun de personal electrotehnic autorizat – instruirea și verificarea cunoștințelorpersonalului neelectrotehnic al aceste întreprinderi se efectuează de către un lucrător din rândul personalului electrotehnic, care deține grupa de securitate electrică nu mai mică deIII.
  • la agenții economici care nu dispun de personal electrotehnic autorizat – instruirea și verificarea cunoștințelorpersonalului neelectrotehnic se efectuează în bază decontract de către personalul electrotehnic autorizat al altei întreprinderi ce deține grupa de securitate electrică nu mai mică deIII, acordată de către organul supravegherii energetice;
  • de către personalul electrotehnic al altui agent economic, care deservește prin contract instalațiile electrice ale acestei instituții, întreprinderi șicare deține grupa de securitate electrică nu mai mică de III acordată de către organul supravegherii energetice.

Registrul de evidență a verificării cunoștințelor personalului la grupa de securitate electricăI de la fiecare agent economic, trebuie să fie sigilat, semnat și cu paginile numerotate.

La registrul de evidență a verificării cunoștințelor personalului la grupa de securitate electrică I se anexează copia talonului de autorizare a persoanei, care a efectuat instruirea.

REGISTRUL

DE EVIDENȚĂ A VERIFICĂRII CUNOŞTINŢELOR PERSONALULUI LA GRUPA DE SECURITATE ELECTRICĂ I

 

Nr.

d/o

Numele prenumele

Denumirea secției, sectorului unde activează persoana verificată

Funcția și stagiul de muncă în funcția dată

Data verificării precedente

Data verificării actuale și motivul

Aprecierea cunoștințelor

Semnătura

instructo-rului

persoanei verificate

1

3

4

 7

8

9

Categorie: SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA (PROTECTIA MUNCII) | Vizualizări: 141 | Adăugat de: IonDarii | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar