[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Forum » Regulamentul forumului
Regulamentul forumului

Aceste reguli sunt valabile pentru toate forumurile. În unele secţiuni sau forumuri, este posibil să mai existe alte reguli care vor fi indicate în tema respectivă. Oricum, aceste reguli sunt valabile în orice situaţie.

Regulile sunt introduse pentru a creea o atmosferă placută şi comodă pentru comunicare.

I. Înregistrarea utilizatorilor.

  1. Odată cu înregistrarea pe forum, un utilizator acceptă aceste reguli
  2. Pentru a vă înregistra pe forum, este necesar să aveţi un cont uID sau să vă înregistraţi prin intermediul formularului de înregistrare.
  3. Alegerea unui nume de utilizator (un nickname) este un drept pe care-l deţineţi. Administraţia îşi rezervă dreptul de a lua anumite măsuri de stopare a folosirii unui nume de utilizator, în cazul în care acesta încalcă normele morale, legale şi de etică sau aduce injurii celorlalţi utilizatori ai forumului. Înregistrarea unui nume de utilizator asemănător cu un altul, cu scopul de induce în eroare utilizatorii forumului, este interzisă.
  4. Înregistrarea repetată a unui utilizator, indiferent de scopul urmărit este interzisă. Această încălcare este considerată una din cele mai grave şi va duce la blocarea tuturor conturilor înregistrate.

II. Reguli de conduită pe forum.

  1. Comunicarea pe forum are la bază principiile generale acceptate de moralitate şi eticheta pe internet (netiquette).
  2. Folosirea unor cuvinte injurioase, necenzurate, jignitoare etc. sunt strict interzise, indiferent de forma adresării şi destinatar. Acest lucru este valabil şi în cazul schimbării unor simboluri, în cadrul cuvintelor necenzurate.
  3. Orice formă de promovare, inclusiv proiectele pe Internet, este strict interzisă.
  4. Semnătura dvs. de pe forum nu trebuie să aibă o înălţime mai mare de 60px. Dimensiunea maximă a font-ului permisă pentru textul semnăturii este de 10 pct.
  5. Avatarul unui utilizator nu trebuie să aibă o dimensiune mai mare de 110x110 px.

III. Postarea mesajelor.

  1. Înainte de a crea o temă, este recomandat să navigaţi pe forum, să vă familiarizaţi cu structura şi regulile sale, să utilizaţi căsuţa pentru căutare din colţul dreapta sus. Asiguraţi-vă că această temă corespunde cu tematica forumului şi că aceasta nu a fost creată anterior pe site.
  2. Titlul temei trebuie să fie informativ şi să prezinte cât mai la subiect problema. Temele cu titluri ca "Ajutor", "Problemă", "O întrebare" încalcă aceste reguli.
  3. Înainte de a crea o temă nouă, asiguraţi-vă că o adăugaţi în panoul potrivit şi că această întrebare nu a mai fost discutată anterior.
  4. Crearea unor teme identice în diferite secţiuni ale forumului şi adăugarea unor mesaje similare în diferite teme, este interzisă.
  5. Postaţi mesaje în concordanţă cu subiectul temei, evitaţi mesajele similare multiple, mesaje în afara subiectului, mesaje ce conţin doar smiley-uri şi mulţumiri. Dacă doriţi să mulţumiţi cuiva, utilizaţi premiile sau reputaţia.
  6. Încercaţi să nu faceţi greşeli gramaticale, altfel puteţi face o impresie negativă despre dvs.
  7. Modul de afişare al înregistrărilor:
    • Dimensiunea maximă permisă pentru font este de 12 pct.
    • Imaginile din cadrul înregistrării nu trebuie să depăşească 500x500 px şi 250 kb.

IV. Relaţiile dintre utilizatori şi administraţie.

  1. Administraţia forumului se ghidează, în acţiunile lor, după regulile de bun simţ şi regulile interne de administrare a forumului.
  2. Discutarea acţiunilor administraţiei (administratorii şi moderatorii forumului) este strict interzisă în orice forum sau ca temă de discuţie. Dacă aveţi anumite probleme, contactaţi unul dintre administratori, prin intermediul mesajelor private.

Administraţia îşi rezervă dreptul de a modifica regulile cu notificarea ulterioară a utilizatorilor, cu privire la acest lucru. Toate schimbările şi actualizările se fac în conformitate cu părerile şi interesele utilizatorilor.