Acasă » 2020 » Июнь » 18

Organizația Mondială a Sănătății recomandă utilizarea măștilor de protecție la nivel de comunitate ca una din măsurile de protecție și control pe timp de pandemie, având drept scop localizarea și prevenirea răspândirii infecției de la persoanele infectate către cele sănătoase. Această măsură este recomandată țărilor, atunci când există un risc sporit de infectare la nivel comunitar.

În cazul noului tip de coronavirus SARS-CoV-2, cercetările efectuate până în prezent demonstrează faptul că cel mai frecvent infecția COVID – 19 se transmite pe cale aerogenă prin picături respiratorii de la persoana infectată către persoana sănătoasă, care este în contact direct (mai puțin de 1 m) timp de cel puțin 15 min în timpul vorbirii, tusei și strănutului.  De asemenea, există dovezi că și persoanele ce manifestă forme ușoare de boală (asimptomatice) sau cu 1 – 3 zile până la apariția simptomelor (perioada pre-simptomatică) prezintă risc de infectare pentru cei sănătoși, dacă sunt neglijate măsurile de protecție.

În ultima perioadă, în Republica Moldova se atestă transmiterea comunitară a infecției COVID – 19 și numărul celor infectați crește de la o zi la alta. Acest fapt este condiționat, preponderent, de circulația ma ... Читать дальше »

Categorie: SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA (PROTECTIA MUNCII) | Vizualizări: 963 | Adăugat de: IonDarii | Data: 18.06.2020 | Comentarii (0)