Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Producere [ Adaugă o intrare nouă ]

Producerea uneltelor pentru grădinărit
13.11.2011, 23:33

 

Piaţa uneltelor pentru grădinărit din ţara noastră este abia la început de drum. Acesta va cunoaşte însă o creştere accelerată în următorii ani, datorită investiţiilor masive care se fac în domeniul imobiliar, în construcţia de case îndeosebi.

Grădinile din jurul casei vor trebui amenajate. Se vor dezvolta firme de amenajări exterioare mai mult decât s-au dezvoltat până acum, iar grupul pasionaţilor de grădinărit va creşte.

În domeniul producţiei însă nu este uşor de intrat, datorită produselor de import şi a barierelor investiţionale ridicate. Este foarte dificilă şi costisitoare o afacere de producţie maşini electrice de tuns iarba, dar nu la fel de dificilă este producţia de foarfeci, lopeţi de mici dimensiuni sau suporturi pentru furtune. Această a doua categorie de unelte sunt cele care înglobează mai puţină tehnologie, fiind o afacere care poate fi demarată şi de un mic întreprinzător. Bineînţeles că nimic nu opreşte un producător de astfel de unelte să demareze la un moment dat producţia unor echipamente cu tehnologie înglobată cum sunt pompele de apă pentru grădină sau maşinile de tuns gazonul.

Pentru a reuşi într-o afacere de producţie este nevoie şi de canalele de distribuţie. De aceea este necesară contactarea marilor comercianţi de produse şi servicii complementare cum sunt depozitele de materiale de construcţii, marile lanţuri de magazine de bricolaj sau firmele de amenajări exterioare

PUNCTE TARI PUNCTE SLABE
Este o afacere pe o piaţă de dimensiuni foarte mari în care cererea va creşte foarte mult; Pentru a începe producţia de unelte cu tehnologie înglobată investiţiile sunt foarte ridicate;
OPORTUNITĂŢI TEMERI
Crearea unui nume de marcă şi promovarea lui. Această strategie poate avea ca rezultat, în timp, o creştere a notorietăţii pe piaţă şi implicit a cererii datorate acesteia; Imposibilitatea de a intra în. marile lanţuri de magazine de specialitate, datorită condiţiilor pe care acestea le impun, greu de îndeplinit de către companie mică.
Categorie: Producere | Adăugat de: IonDarii
Vizualizări: 675 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar