Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Alte idei de afaceri [ Adaugă o intrare nouă ]

Idei de afaceri : Serviciu de frizerie la domiciliul clientului
05.04.2012, 19:53

 
 
 
Descriere: Un astfel de serviciu, inexistent pe piata romaneasca, aduce din start frizeriei o mare reducere de costuri, iar clientilor un mare aport de comoditate. Pe scurt procesul s-ar putea desfasura in felul urmator: Se va realiza un site, de unde clientul va alege frizerul dorit, tipul de frizura sau de aranjare si ora dorita. Comanda va fi trimisa, iar la ora stabilita frizerul va veni la dimiciliul clientului avand la el o geanta cu toate cele necesare nevoilor clientului specificate in comanda online.Iarasi un avantaj ar fi ca in frizeriile clasice, uneori monitorizarea
 frizerilor/frizeritelor este foarte dificila, fiind necesare in cazuri extreme aplicarea de camere de filmat, iar prin acest proces se va stii exact unde este frizerul si cati bani trebuie sa intre in casa. Site-ul va fi astfel conceput incat sa fie afisate orele ocupate ale fiecarui frizer, astfel incat sa nu apara incurcaturi si o onorare deficitare a unor comenzi. Un cost suplimentar ar fi ca va trebui sa se asigure decontarea transportului sau realizarea de la inceput a abonamentelor pe mijloacele de transport. Odata cu cresterea popularitatii , serviciul poate functiona si in week-end sau chiar non-stop.

 

Resurse necesare: - costuri cu achizitia aparatelor si uneltelor necesare procesului

 

       - alegerea numelui si a siglei ( ex: webcuts, netcuts, homehairstyle, hairstyleathome, frizeriavirtuala, etc.)
               - costuri cu realizarea unui site performant
              - costuri de transport (achitarea abonamentelor de transport in comun, pentru o eficienta mai mare a frizerilor li se pot acorda anumite zone de activitatea ale orasului in proximitatea locuintei)
           - o foarte buna organizare ( pentru a evita haosul este necesara afisarea pe site a orelor libere ale frizerilor, astfel incat sa existe destul timp de deplasare de la o locatie la alta)
            - este necesara existenta unui operator telefon care sa anunte comenzile recente
Avantaje: - costuri foarte reduse comparativ cu frizeriile clasice
                - comoditate mare a clientilor
                - program flexibil al frizerilor
            - pe site pot fi afisate diferite tipuri de frizuri, pe care clientul sa si le aleaga in momentul in care apeleaza la acest serviciu
Dezavantaje : - este necesara anuntarea clientului in scopul alegerii, inainte de venirea frizerului, a  unui loc in casa eficient pentru desfasurarea procesului, pentru evitarea dezordinii.
Concluzii: Acest serviciu poate deveni foarte popular, mai ales ca pe client il scuteste de statul la cozi, iar frizeriei ii dispare chiria lunara. O astfel de afacere, promovata eficient si cu un plan foarte bine pus la punct, poate avea un succes foarte mare.
 

 

 

 

 

 

 


 

Categorie: Alte idei de afaceri | Adăugat de: IonDarii
Vizualizări: 812 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar