Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Alte idei de afaceri [ Adaugă o intrare nouă ]

Idei de afaceri : Cultivarea legumelor exotice
08.04.2012, 18:55


 
 
Descriere: Si la noi au inceput deja sa se cultive acest tip de legume, unele dintre ele avand chiar si anumite proprietati medicale importante. Cateva dintre aceste legume exotice sunt : Kiwano (castravetele tepos), Momordica Charantia (castravetele amar sau insulina vegetala), Phlysalis Peruviana(felinar chinezesc sau coacaza cu pelerine).
 
Kiwano (Cucumis metuliferus), cunoscut si sub denumirea de castravetele tepos, se distinge printr-o suprafata tepoasa, se consuma la fel ca si castravetele comun (crud sau in salate), iar gustul este dulce-acrisor, asemnator celui de kiwi. Greutatea unei astfel de lugume ajunge pana la 150 g , iar lungimea pana la 8 cm. Se planteaza primavara, iar cerintele de temperatura sunt asemanatoare castravetelui comun. Semintele se vand la aproximativ 1,5-2 lei/buc, iar legumele la 15-20 lei/buc.
 
 
Momordica Charantia : In urma unor cercetari s-a ajuns la concluzia ca aceasta leguma poate ajuta la cresterea productiei de celule beta necesare pancreasului, fapt pentru care exista pe piata o multitudine de suplimente alimentare produse din aceasta leguma.  Desi sensibila la temperatura, aceasta leguma are avantajul ca poate fi folosita in intregime si anume : tulpina si frunze – prepararea ceaiurilor, supelor, anumite tipuri de bere, fructul – pentru sucuri si stare cruda, semintele – pentru realizarea anumitor tipuri de tincture. Semintele se vand la 1-1,5 lei/buc.
 
 
 


Phlysalis Peruviana : Aceste legume sunt utilizate mai ales pentru prepararea anumitor deserturi , cum ar fi : budinci, gemuri. Planta atinge la maturitate o intaltime de pana la 120 cm si are nevoie de multa lumina naturala. Semintele se vand la 0.2-0.3 lei/buc. 
 
 
 
 
 
 
Resurse necesare: - documentarea detaliata despre conditiile de cultivare, crestere si recoltare
 
 - disponibilitatea unui teren pentru inceperea culturilor
 
 - cheltuieli cu achizitia semintelor
 
Avantaje: - comprativ cu pretul de vanzare, investitia este foarte mica
 
                  - produsele sunt usor de vandut
 
               - este o activitate care nu necesita cunostinte de agricultura avansate, insa trebuie respectate conditiile fiecarei plante
 
Dezavantaje: - pot aparea doar in cazul nerespectarii conditiilor de cultivare
 
Concluzii: Pentru cei care detin terenuri sau locuiesc la case prevazute cu gradini, poate fi o afacere care sa le aduca un plus financiar.
 

 

 

 

 

 

 

 


 

Categorie: Alte idei de afaceri | Adăugat de: IonDarii
Vizualizări: 954 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar