Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Alte idei de afaceri [ Adaugă o intrare nouă ]

Idei de afaceri : Aloe Vera
08.04.2012, 19:39


 
 
Descriere: Aloe Vera ( Aloe Barbadensis Miller) este considerate de multa lume o planta miraculoasa , ajuntand la prevenirea si vindecarea multor boli. Traditional, gelul acesteia este cel mai eficient in tratarea arsurilor si ranilor. La noi in tara atat plantele, cat si produsele obtinute  din Aloe Vera sunt importate. Pentru a fi eficienta planta trebuie sa aiba 2-3 ani (conteaza mult dimensiunile frunzelor). Astfel, puii se pot vinde la 5-10 RON, planta de 1-2 ani – 25- 30RON, iar cele mai mari 2-3-4 ani pana la 50 RON. La productie mare castigurile pot fi nelimitate, planta producand pui tot timpul anului. Desprinderea puilor de planta si plantarea acestora se face numai primavara. Solul trebuie sa fie amestec de turba si nisip, asemanator pamantului utilizat pentru cactusi. Udarea plantei se face rar (o data la 2-3 saptamani), cand solul este foarte uscat.
          La o productie foarte mare, care deja nu mai incape in spatiul initial, se pot realiza solarii in spatii deschise, unde se pot pastra si pe timp de iarna.
Resurse necesare: - cheltuieli cu achizitia primelor plante
                             - cheltuieli cu achizitia de ghivece si pamant
                             - cheltuieli cu realizarea solariilor (cand productia este deja foarte mare)
                             - promovarea produsului
                             - monitorizarea productiei (tabele cu datele plantarii pentru determinarea exacta a varstei plantelor)
Avantaje: - investitia este foarte mica
- fiecare an aduce un plus financiar, fiecare planta crescand in valoare de la an la an
Dezavantaje: - pot aparea probleme de comercializare, de aceea este bine sa va interesati din timp de posibilii clienti . Acestia pot fi persoane fizice, florarii sau mari companii de producere a medicamentelor.
Concluzii: Aceasta activitate este o investitie foarte rentabila, deoarece nu necesita mari resurse financiare si de intretinere, in plus valoarea unei plante se mareste cu aprox. 50% de la an la an. Daca se realizeaza o strategie de inmultire si comercializare eficienta, o astfel de activitate este o afacere care nu trebuie ratata.
 

 

 

 

 

 

 

 


 

Categorie: Alte idei de afaceri | Adăugat de: IonDarii
Vizualizări: 1009 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar