Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Alte idei de afaceri [ Adaugă o intrare nouă ]

Câştigaţi peste 40.000 de euro anual din cultivarea ciupercilor
09.04.2012, 22:57


  Numărul cetăţenilor Republicii Moldova care vor să iniţieze propria afacere este în continuă creştere. De multe ori însă, deşi există dorinţă, nu există bani sau idei pentru iniţierea propriului business. Ziarul FLUX şi Asociaţia pentru asistenţă la iniţierea afacerilor „Cornelius” îşi propun să ajute toţi cititorii cu iniţiativă, care vor să înceapă o afacere.

 

 

    Ne propunem nu doar să ajutăm cititorii noştri să se descurce în labirinturile birocraţiei autohtone, ci şi să le sugerăm idei de afaceri şi posibilităţi de obţinere a capitalului iniţial. Întrebările cititorilor pot fi expediate pe adresa electronică ap@flux.md sau ioan.flux@gmail.md. Experţi ai Asociaţiei „Cornelius”, economişti şi jurişti experimentaţi vă vor răspunde la întrebări, în fiecare vineri, în paginile FLUX-ului.

    Ştiaţi că ciupercile Champignon sunt printre puţinele ciuperci care pot fi consumate crude, fără a reprezenta riscuri pentru digestie? Dacă aveţi o pivniţă sau o construcţie mai veche, pe care nu o mai folosiţi şi vreţi să o valorificaţi, atunci trebuie să ştiţi că poate deveni mediul propice pentru o ciupercărie. Vă vom descrie cum se derulează afacerea, cum se cultivă, cum se îngrijesc ciupercile. Pas cu pas.

    Iată câteva dintre beneficiile pe care vi le aduce cultivarea ciupercilor Champignon:

- cererea de ciuperci pe piaţă este foarte mare şi nu este acoperită de ofertă;

- ciupercile sunt foarte gustoase şi recomandate de medici în afecţiuni precum anemia şi diabetul. De asemenea, sunt de mare ajutor atât pentru supraponderali, cat şi pentru vegetarieni;

- ciupercile nu sunt pretenţioase ca spaţiu şi nu necesită suprafeţe mari de teren agricol;

- pot fi cultivate în diverse spaţii: pivniţe, magazii, construcţii mai vechi, grajduri etc.;

- substratul de cultură se obţine uşor din produse şi reziduuri vegetale şi animale;

- substratul uzat poate fi reutilizat după folosire (el nu se aruncă);

- se obţine profit aproape imediat de la demararea afacerii – în câteva săptămâni.

    Pentru cei care încă nu se pot decide din cauza problemelor legate de constituirea şi funcţionarea firmei, de găsirea sediului firmei şi personalului, suntem gata să vă oferim răspunsul la toate întrebările, plus iniţiere în contabilitate şi fiscalitate, relaţia cu banca, marketingul şi asigurarea afacerii.

    Cultivarea ciupercilor Champignon (Agaricus) a crescut, în ultimii 35 de ani, de nouă ori în SUA, de 9,2 ori în Franţa, de 5,8 ori în Anglia şi de 350 de ori în Olanda. Dar nu şi în Moldova. Aici încă sunteţi ferit de concurenţă şi aveţi toate şansele să vă dezvoltaţi o afacere frumoasă şi profitabilă.

    În momentul de faţă, consumul anual pe cap de locuitor în Moldova este sub 100g de ciuperci. Consumul normal ar fi de circa 2 kg/locuitor. Pentru început, aveţi nevoie de doar 50-60 metri pătraţi (un beci sau un garaj). Recolta va fi de 2.000-2.500 kg ciuperci/an din 3-4 cicluri de cultură.

Bugetul iniţial

Practic, primii paşi sunt:

- amenajarea spaţiului de cultură (ciuperci);

- achiziţionarea sporilor;

- obţinerea autorizaţiilor.

    Bugetul necesar pentru start variază, în funcţie de suprafaţa pe care doriţi să o cultivaţi cu ciuperci. Puteţi porni o ciupercărie cu 1.000 de euro sau cu 20.000 de euro.

Avantaje ale afacerii cu ciuperci

1. Investiţie iniţială modică.

2. Concurenţa redusă. Cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decât oferta!

3. Derulare rapidă. La o cultură intensivă de ciuperci se obţin 5-6 recolte pe an! Nu uitaţi, este cultura cu cel mai mare randament pe metru pătrat!

4. Piaţa de desfacere pentru ciuperci este asigurată! Ciupercile Champignon sunt cele mai căutate ciuperci din Moldova.

5. Posibilităţi multiple de extindere şi export.

6. Nu necesită teren agricol. Un hambar, un beci sau un garaj bine amenajate sunt tot ceea de ce aveţi nevoie.

7. Materialele necesare sunt foarte ieftine şi uşor de procurat (cel mai bun sol pentru ciupercile Champignon este bălegarul!).

8. Se poate începe ca o afacere de familie.

9. Vă punem la dispoziţie un suport informativ detaliat, tabele şi fotografii realizat într-o ciupercărie. Ne puteţi contacta la www.sfaturi.biz.

Profit iniţial din cultivarea ciupercilor

    Cu un spaţiu de cultură de 100 metri pătraţi (realizat prin supraetajare), obţineţi încasări de peste 40.000 euro/an. Or, de pe un singur metru pătrat se obţin 80-100 kg de ciuperci/an. Înmulţiţi cele 9.000 kg de ciuperci pe an cu aproximativ 15 lei (1 kg ciuperci – preţul en-gross). Rezultatul: 135.000 lei, reprezintă venitul obţinut de firma dvs. Şi asta numai după primul an!

    Desfacerea şi, deci, profitul sunt asigurate, deoarece cererea pe piaţă este mult mai mare decât oferta. Nu uitaţi că ciupercile sunt căutate pentru că au gust deosebit, conţinut de proteine apropiat de cel al cărnii şi calităţi terapeutice sau imunostimulente. În plus, în perioadele de post de peste an cererea înregistrează un salt remarcabil.

 

 

 

 

 

 

 


 

 
Categorie: Alte idei de afaceri | Adăugat de: IonDarii
Vizualizări: 1364 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar