Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Alte idei de afaceri [ Adaugă o intrare nouă ]

Casa de pariuri sportive
14.11.2011, 00:01

 

Daca va doriti o afacere cu castigaturi rapide, atunci o casa de pariuri sportive este o oportunitate. Pentru a deschide un astfel de business trebuie sa stiti ca investitia initiala se ridica undeva la 4.000 euro si consta in mare parte in achizitionarea francizei.

 

In continuare, francizorul se va ocupa de dotarea locatiei cu toata aparatura necesara: calculator, monitor, televizor, birouri, scaune, tejghele, avizier, autocolante, bannere, imprimante etc.

De asemenea, tot in acest pret este inclus si un training de 3 zile in urma caruia veti dobandi cunostintele minime de care trebuie sa dispuneti pentru a avea succes cu o astfel de afacere.

Inainte de a achizitiona franciza trebuie sa va ganditi la zona in care urmeaza sa va amplasati afacerea. Ideal ar fi sa fie situata intr-o regiune frecventata des de catre trecatori, cum ar fi centrul orasului. O suprafata de 15-20mp este suficient de mare pentru a putea asigura o buna desfasurare a operatiunilor.

Cifra de afaceri depinde foarte mult de locatie, o casa de pariuri din Bucuresti castigand, de regula, mai mult decat una situata in Onesti, datorita fluxului mai mare de clienti. In medie veniturile variaza intre 20.000 lei si pot ajunge pana la maxim 65.000 lei pe luna, conform statisticilor.

Costurile se leaga in mare parte de remunerarea biletelor castigatoare, acestea ajungand sa atinga aproape 50% din cifra de afaceri. In plus, trebuie sa mai platiti si francizorului aproximativ 11% din venituri drept redeventa. Unii din cei care vand aceste francize va ofera si posibilitatea de a imparti castigul 50%-50%, conditie in care acestia se angajeaza sa ii plateasca integral pe castigatori.

Un alt mod de a-i plati pe acestia consta in "re-parierea" sumelor primite la alte firme specializate doar in astfel de operatiuni, acestea avand cote mai ridicate fata de cele oferite in mod regulat.

In afara de costurile variabile, care sunt calculate ca un procentaj din venituri, nu trebuie sa uitati si de cele fixe, care constau in plata angajatilor (1.000 – 2.000 lei), chirie (1.000 – 2.000 lei), curent, telefon, internet, cablu (500 lei), alte costuri curente (300 lei). Prin urmare, media costurilor fixe variaza intre 2.800 – 4.800 lei, acestea depinzand foarte mult de orasul si zona in care este situata casa de pariuri.

Castigul brut variaza intre 15% - 22% din cifra de afaceri. Pentru a reusi sa obtineti o astfel de franciza, trebuie sa luati legatura cu cei care le ofera, doua firme fiind foarte cunoscute in Romania. Se semneaza un contract cu acestea, de regula pe o perioada de 2 ani.

Ca orice afacere, exista si riscuri, despre care trebuie sa va informati cu atentie inainte sa va hotarati sa deschideti un astfel de business. In principal, vorbim despre un flux foarte scazut de clienti, ce va rezulta intr-o incapacitate de a va acoperi costurile.

Categorie: Alte idei de afaceri | Adăugat de: IonDarii
Vizualizări: 891 | Descărcări: 0 | Comentarii: 2 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0
1 IonDarii • 11:14, 30.11.2011 [Intrare]
http://ro.unibet.com asta e site-ul la care te-ai referut , totusi sa faci o casa de pariuri si sa pui tu pariuri sunt doua lucruri diferite .... sunt de parerea ca e mai bine sa muncim si sa cistigam bani mai putini dar siguri , pariurile sunt prea riscante ..... nu zic ca nu iubesc riscul , dar totusi daca fac pariuri pina la urma cistiga mai mult cel care le organizeaza nu cei care particapa , deci trebuie noi sa fim organizatori , prin case de pariuri sau alte mijloace posibile ...
avatar