Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Agricultura [ Adaugă o intrare nouă ]

Ferma de vipere – una din cele mai tentate afaceri
31.01.2015, 18:31

Se spune că un adevărat om de afaceri este capabil să scoată bani și din piatră seacă. De ce să nu încercați să scoateți bani și din gură de șarpe?
Aflați că un gram de venin costă aproximativ 2.000 de euro. O singură viperă produce anual aproximativ 1,5 grame de venin. Veninul de șarpe este larg utilizat în medicină și este un ingredient prețios în pregătirea unor medicamente și antidoturi.

Veninul șerpilor a devenit elixirul tinereții și al sănătății. Acesta este folosit în industria farmaceutică și mai nou în cea cosmetică, pentru combaterea ridurilor. Cererea de pe piață este într-o continuă creștere, iar oferta încă, foarte slabă.
În prezent, principalii furnizori de venin de șarpe pe piața internațională sunt China, India și Thailanda. În ceea ce privește țările din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat (2004/2005) în anul 2004 au fost importate 2,789 kg de venin de șarpe.
Germania a fost cel mai mare importator (20%), apoi Țările de Jos (13%), Franța (12%), Regatul Unit (11%) și Spania (9%).
Un crescător de vipere din România spune că și-a deschis crescătoria de vipere cu o investiție de circa 1.000 de euro. Crescătorul de vipere spune că un gram de venin liofilizat costă în jur de 1.200-1.500 de euro, iar cererea este foarte, foarte mare.

Categorie: Agricultura | Adăugat de: IonDarii | Tag-uri: Cele, – una din, ferma, mai, vipere, de, afaceri, tentate
Vizualizări: 764 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar