Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Agricultura [ Adaugă o intrare nouă ]

California, model de dezvoltare agricolă
26.01.2015, 19:05

Deoarece se bazează pe 5 factori importanţi de dezvoltare agricolă, California este statul american care oferă cea mai bogată şi variată cantitate de produse agricole din Statele Unite ale Americii.
Irigaţiile. California este dependentă de irigaţii. S-a demonstrat că irigatul raţional al culturilor, permite realizarea unor nivele ridicate de producţie şi în acelaşi timp o mai bună infiltrare şi eficientizare a fertilizanţilor, diminuând costurile. Sistemele de irigaţii din California sunt printre cele mai dezvoltate din lume. Un rol important îl joacă The California Agricultural Irrigation Association (CAIA), care cuprinde agenţiile în domeniul apei, firmele de proiectări în sisteme de irigaţii, instituţii de învăţământ superior, instituţii financiare, şi altele instituţii care colaborează şi susţine activităţiile CAIA.
Diversitatea culturilor. În California există o mare diversitate de culturi. Aproximativ 350 de specii de plante sunt cultivate, de la legume, roşii, nuci, migdale sau de la floarea soarelui la aghinărie, salata verde, fistic, smochine, măsline, kiwi, avocado, etc. Se cultivă, de asemenea, suprafeţe mari de porumb, lucernă, sau soia.
Cultivarea de plante de mare valoare economică. Confruntaţi cu constrângeri severe de teren, fermierii californieni au multă experienţă cu plantele agricole de mare valoare şi în special cu legumele şi pomii fructiferi. În California există 75 de mii de fermieri specializaţi în culturile de câmp şi în creşterea animalelor.
Valoarea terenului agricol. Suprafaţa medie a unei feme este de 160 de hectare, iar valoarea producţiei este de aproximativ jumătate de milion de dolari/fermă. Investiţiile masive şi integrarea foarte dezvoltată a producţiei în ferme, a dus la creşterea valorii terenurilor agricole.
Integrarea pieţei de produse agricole. Pieţele certificate ale agricultorilor sunt un lucru real şi reprezintă un mare efort de a restabili legătura tradiţională dintre agricultorii şi consumatorii din California. Prin eliminarea costurilor suplimentare ale intermediarilor se realizează, astfel, un lucru benefic atât pentru fermieri cât şi pentru cunsumatori.

Categorie: Agricultura | Adăugat de: IonDarii | Tag-uri: de, California, model, agricolă, dezvoltare
Vizualizări: 940 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar