Acasă » Fişiere » IDEI DE AFACERI » Agricultura [ Adaugă o intrare nouă ]

Afacerea unui fermier din Truşeni: A investit în flori peste 200.000 de euro
22.01.2015, 17:50

Un agricultor din Truşeni creşte crizanteme pe o suprafaţă de trei sute de ari. Timp de 12 ani el a investit în această afacere peste 200 de mii de euro. Cu toate acestea, în ţara noastră ramura floriculturii nu este reglementată de nicio instituţie.
Agricultorul foloseşte utilaj modern şi sisteme de irigare prin picurare. Un ghiveci costă între 20 şi 40 de lei.
„Florile sunt o cultură specifică, care necesită investiţii nu doar pe termen scurt, dar pe un termen destul de îndelungat. Permanent sunt făcute investiţii în tehnologii şi utilaje. De cele mai multe ori în jur de zece ani, ca să-ţi recuperezi investiţiile şi să ai ceva un profit”, susţine Vladimir Conovali, specialist în floricultură.
Zilnic în pepinieră lucrează 20 de oameni, care îngrijesc de flori, iar utilajul le uşurează munca.
Cumpărătorii sunt mulţumiţi de preţul florilor.

Potrivit specialiştilor de la Ministerul Agriculturii, în ţara noastră nu există vreo instituţie responsabilă de ramura floriculturii.
„Domeniul de activitate agricolă a rămas în umbră. Fiindcă nu este specificat cine ar trebui să se ocupe, dar pentru asta sunt necesari specialişti”, susţine Mihail Suvac, şef de direcţie MAIA.
Ministerul Agriculturii nu reglementează ramura floriculturii. De asemenea, specialiştii de aici nu au putut să ne ofere date despre numărul producătorilor de flori din ţară.

Categorie: Agricultura | Adăugat de: IonDarii | Tag-uri: fermier, Truşeni, Peste, investit, unui, flori, în, : A, Din, Afacerea
Vizualizări: 909 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar