Acasă » Formulare utile » RESURSE UMANE

Model - Certificat ce confirmă că persoana activează în perioada epidemiologică

În conformitate cu prevederile DISPOZIŢIEI nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova

  • se interzice persoanelor în vîrstă de peste 63 ani, începînd cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă, cu excepţia:
  1. deplasărilor în interese de serviciu, atunci cînd activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă,
  2. deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare;
  3. deplasarea pentru asistenţă medicală, ce nu poate fi amînată;
  4. deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amînate (ex. decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie, etc).
  • se interzice, începînd cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Reieșind din cele menționate mai sus, se recomandă angajatorilor, care continuă să desfășoare activitate, să elibereze angajaților un certificat care confirmă ca aceștia activează în perioada respectivă (în special angajaților cu vîrsta peste 63 ani). Acest certificat fiecare lucrător se recomandă să-l poarte cu el, și în cazul în care este oprit în stradă de poliție să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu. Mai jos puteți descărca o formă-model de asemenea certificat.
 

 

 

 

* Eliberarea certificatului de mai sus, precum și forma acestuia este doar o RECOMANDARE. La moment nu exista vre-un act normativ care să oblige aliberarea acestui certificat.  De asemenea, în dependență de specificul activității unităților economice sau instituțiilor din țară, conținutul certificatului prezentat ca model poate fi modificat sau completat cu unele informații adăugătoare.

 

Aboneazăte la noutățile ssmexpert.md și fii primul 

care află despre ofertele și evenimentele noastre! - Clik aici.

 

Distribuie conținutul acestei pagini prietenilor tăi !!!

 

 

 

 

 

 

 

Categorie: RESURSE UMANE | Adăugat de: IonDarii (25.03.2020)
Vizualizări: 2926 | Rating: 4.5/2
Total comentarii : 0
avatar