Acasă » 2003 » Октябрь » 02

Alergia se poate defini ca o sensibilitate exagerata a organismului la o anumita substanta care, prin inhalare, ingerare sau atins, provoaca unele simptome caracteristice.

Substanta la care persoana este alergica este numita alergen, iar simptomele sunt numite reactii alergice.

Aparitia alergiei creste primavara, deoarece cele mai multe si comune apar datorita polenului. Printre cele mai comune si mai frecvente sunt cele datorate mucegaiului, parului de animale, penelele pasarilor, excremente de gandaci, acarieni.

Unele alergii se pot manifesta pe tot parcursul anului (alergii la praf, animale, produse alimentare, …), in timp ce altele, cum ar fi alergia la polen, apar numai in anumite perioade ale anului.

Identificarea alergiei nu este intotdeauna usor. Daca se descopera ce factori determina reactia alergica, se recomanda  evitarea sau reducerea contactului cu acestea, putandu-se preveni atacurile de astm, urticariile si reactiile alergice.

Simptome:

O reactie alergica se poate manifesta in diferite forme, in func ... Читать дальше »

Categorie: MEDICINA MUNCII | Vizualizări: 985 | Adăugat de: IonDarii | Data: 02.10.2003 | Comentarii (0)

Prin promovarea sanatatii la locul de munca, angajatii pot beneficia de o informare si o educatie medicala, cu scopul controlarii si diminuarii influentei factorilor de risc ce decurg din specificul locurilor de munca, precum si adoptarea unui stil de viata sanatos.

In vederea constientizarii nevoilor si obiectivelor privind sanatatea si securitatea in munca in randul lucratorilor, medicii specialisti cu pregatire în domeniu trebuie sa efectueze  activitati specifice de promovare a sanatatii la locul de munca pentru realizarea bunastarii lucratorilor, bazate pe identificarea problemelor acestora.

Promovarea sanatatii la locul de munca, in cadrul actiunilor de sanatate publica, se deruleaza prin:

    1. Actiuni de educatia sanitara are ca scop sensibilizarea salariatilor asupra unor cauze de morbiditate, stil de viata sanatos etc.

    2. Actiunile de informare a salariatilor cu privire la sanatatea si securitatea in munca care se fac in cadrul:

Categorie: MEDICINA MUNCII | Vizualizări: 1717 | Adăugat de: IonDarii | Data: 02.10.2003 | Comentarii (0)